De YMCE ‘data driven’ competitie, een geslaagde eerste editie!

Op 7 november werd de YMCE ‘data driven’ Award uitgereikt. Een initiatief van UMA (United Media Agencies), ondersteund door Welcome Media en Bisnode. Een 30-tal Young Planners van verschillende media-agentschappen gingen in deze competitie inventief te werk met data om de marketingdoelstellingen van adverteerder BNP Paribas te verbeteren. Een competitie die perfect aansluit bij de noden van vandaag! Ontdek er meer over in dit artikel.

 

De YMCE ‘data driven’ competitie

De Young Media & Channel Expert competitie wordt sinds vier jaar georganiseerd met de steun van de UMA om de inventiviteit en de expertise van jonge talenten in de sector te promoten. Dit jaar bestaat er voor het eerst een ‘data driven’ versie van de wedstrijd. Het is een competitie voor jonge data-analisten en digitale experten die actief zijn in mediabureaus of gespecialiseerde reclameagentschappen. Bisnode en Welcome Media voorzien de nieuwe competitie van logistieke steun.

Op 7 november om 9u maakten de jonge data en performance experten kennis met de adverteerder (BNP Paribas Fortis) die hen een briefing gaf op basis van een realistische dataset en een vast budget om de marketingdoelstellingen te verbeteren. De deelnemers werden daarna ingedeeld in tweekoppige gelegenheidsteams om hun opdracht in vijf uur tot een goed einde te brengen. Om 15u30 moesten alle teams hun presentaties indienen, daarna presenteerden de teams hun ideeën aan de YMCE vakjury onder leiding van de adverteerder. Bekijk hieronder de aftermovie van de spannende YMCE competitie!

 

 

De data-opleiding

De Young Planners werden niet zomaar voor de leeuwen gegooid. Om de deelnemers klaar te stomen voor de competitie, deelden Welcome Media en Bisnode hun inzichten op een trainingsessie op 24 oktober, genaamd de ‘UMA Academy’. In deze educatieve sessie konden de deelnemers kennismaken met de datagerichte aanpak van Bisnode en insights en datatools van Welcome Media.

 

De rol van Welcome Media

Welcome Media, regie en expertisecentrum van In-Home Advertising, zet sterk in op data. We verstrekken datagestuurde middelen en diensten om de juiste personen op de juiste momenten te raken, met een boodschap die hen aangaat, in het hart van hun huis. In-Home Advertising activeert dankzij zijn relevantie en emotie.

Welcome Media ondersteunt dit initiatief als een aanmoediging naar de markt toe om alle mogelijkheden te exploreren die deze nieuwe datagestuurde omgeving ons biedt. Het gaat erom de juiste combinatie te vinden van een analytische, creatieve en mediagerichte aanpak. Welcome Media was uiteraard voornamelijk geïnteresseerd in de online en offline combinaties die werden voorgesteld, want data gaan veel verder dan enkel het digitale universum.

 

De winnaars

Matthias Langenaeker van Blue449 en Nathanaël Compere van GroupM mochten uiteindelijk de gloednieuwe award mee naar huis nemen. Ze wisten hun aanbevelingen stevig te onderbouwen in coherente stappen op basis van analyses van de dataset van de adverteerder. Hun strategie omvatte relevante oplossingen opgesplitst volgens doelgroep en goed omschreven doelstellingen met efficiënte inzet van de beschikbare middelen. Knap werk!

 

Wij kijken al uit naar de invetiviteit die de YMCE ‘data driven’ competitie 2018 zal voortbrengen!

 

Emma Declerck
Emma Declerck