Vijf bekende vakgenoten met vijf tips voor de adverteerder van morgen

In Sparkle #10 vroegen wij 5 vakgenoten om vooruit te kijken naar het vak van morgen. Zo vroegen we hen hoe zij het gedrag van de consument zien evolueren in het komende decennium en welke goede raad of tip zij zouden geven aan de adverteerder van morgen. Lees even mee.

KATRIEN BOTTEZ | CREATIVE COACH BIJ HAPPINESS BRUSSELS - "De vraag van de consument zal toenemen naar meer transparantie en naar merken die écht iets betekenen. Mensen zullen een nog persoonlijker aanbod verlangen – en dat ook krijgen. Ze zullen nog meer beslissen wat ze wel en niet willen zien. En op welk moment. Katrien's tip: bouw merken die er écht toe doen: een merk met een standpunt, met een visie op de wereld. En hou dat moedig vol. Een merk moet niet alles voor iedereen willen zijn. Denk eraan dat alles – echt àlles – merkbeleving is. Zorg dat die merkbeleving overal perfect in lijn is."

ERIC GODEFROID | COUNTRY DIRECTOR BIJ ACTITO BELGIUM - "De waarde van een seconde neemt continu toe. Aankopen zullen sterk gestuurd worden door emotie en de ervaring op het moment van contact met het merk. De consument wordt een opportunistische shopper: direct, emotioneel en milieubewust. Eric's tip: wees een ‘marketingtechnoloog’. Sla de brug tussen strategie, data en technologie, en zorg voor een goede implementatie van elke pijler. Stuur niet alleen je marketingteam aan, maar ook externe partners, bureaus en experts op het gebied van data en technologie."

JOELLE LIBERMAN | ASSOCIATED DIRECTOR BIJ ÉGÉRIE-RESEARCH - "We leven in een technogeoriënteerde wereld. De uitdaging voor de consument bestaat erin om volwassen om te gaan met zijn afhankelijkheid van deze technologie. Of om het anders te zeggen: voor welke missies programmeren we de algoritmen? Joelle's tip: onthou altijd dat de consument een individu is met collectieve intelligentie. Alles wat je merk zegt, wordt afgetoetst met andere informatiebronnen. Inspireer de consument, en bouw een emotionele band op die leidt tot echte loyalty."

ALEX THORÉ | CEO BIJ MAGIS COMPANY - "Consumenten zullen steeds meer informatie zoeken op het internet en hun aankoopgedrag daarop afstemmen. Het aantal internationale aankopen zal daardoor toenemen. Daarnaast zal ook gebruiksgemak nog belangrijker worden. De consument wil steeds meer regelen vanuit zijn zetel thuis. Een derde ontwikkeling zijn de real experiences. Ook in het digitale tijdperk zal de mens op zoek gaan naar echte ervaringen. Alex' tip: toon de moed om een cruciale verandering harder of sneller door te duwen. Stel bestaande modellen in vraag en innoveer met nieuwe manieren van werken. In dit digitale tijdperk is snel veranderen de enige manier om een voorsprong uit te bouwen en te behouden."

SYLVIE VERBRUGGEN | VP COMMUNICATIONS EN CONNECTIVITY MARKETING BIJ LIBERTY GLOBAL - "Langs de ene kant worden we nog meer afhankelijk van technologie en zal alles nog meer gepersonaliseerd, transparant en flexibel worden. Langs de andere kant blijven we mensen en hebben we nood aan echte relaties. Onderschat dus zeker de kracht van face to face niet op de cruciale momenten. Sylvie's tip: dompel je onder in alle nieuwe technologieën en mogelijkheden, wees een spons, leer. Maar laat je er niet teveel door meeslepen. Echte merken zijn nog steeds gebouwd op sterke inzichten, innovatieve ideeën en dosis gezond boerenverstand, niet alleen op data."


Dit artikel komt uit Sparkle #10,  ons inspiratiemagazine voor communicatiebureaus en adverteerders boordevol onderbouwde opinies, trendlijnen en breuken, opvallende resultaten en cases.

Avatar
Johan Verest