De wijnbeurs - Food - Loyalty - Personalisation

De Wijnbeurs verleidt wijnliefhebbers met beeldpersonalisatie in Direct Mail

29/06/2018

Het merk en de markt

Met 40.000 online klanten is de Wijnbeurs een grote speler in e-commerce. De markt voor online wijnverkoop is overigens sterk in opmars. Ook spelers als wijnvoordeel.be en Delhaize roeren zich duchtig. Het nadeel van de online verkoop van wijn is dat je niet kunt proeven en dat het niet eenvoudig is om klanten een relevant productaanbod te doen. Want hoe weet je wie van welke wijn houdt? In deze markt is klantenkennis en personalisatie van voorkeuren dus heel belangrijk.

 

De strategie

De Wijnbeurs is een sterk datagedreven merk. Het gebruikt transactiegegevens en RFM-analyses om op het juiste moment bij de juiste consument binnen te komen met het juiste aanbod. Uiteraard is het promotionele karakter voor onlineverkoop extreem belangrijk. De Wijnbeurs combineert beide: het confronteert de klant met vorige aankopen en heeft voor leden speciale aanbiedingen en kortingen. Een winnende combinatie die voor de communicatie het grote voordeel heeft dat de Direct Mail bijzonder kan zijn.

 

De communicatie

De Wijnbeurs komt bijzonder sterk binnen in de brievenbus. Op de envelop staan namelijk foto’s van de wijnen die de klant reeds heeft gekocht! Herkenning verzekerd dus. Bovendien staat het aanbod op de envelop gedrukt dus twee vliegen in één klap. De folder zet deze hyperpersonalisatie verder: op de folder staan deze flessen nogmaals. De boodschap is duidelijk: dit zijn de meest geliefde wijnen van de lezer in het afgelopen jaar – en uw lievelingswijn zit daartussen. Ook de brief herneemt die boodschap: uw favoriete wijn zit in de Top 3 van het jaar. De lezer voelt zich dus bevestigt in zijn keuze en kan allicht de stevige korting moeilijk weerstaan.

 

De les?

Data is de kracht van Direct Mail. Wie persoonlijke data op een persoonlijke manier inzet voor communicatie zal daar de vruchten van plukken. De investering in échte one-to-one Direct Mail loont omdat de return van gepersonaliseerde communicatie aanzienlijk hoger is. De reden? Een zeer hoge openingsgraad, zeer hoge leesbereidheid en zeer hoge intentie om te reageren.

 

Ps: bpost beschikt over een groot databestand om uw personalisatie op te baseren. Wilt u zich richten op alle huishoudens in Vlaanderen met een tuin? Of kiest u voor een data aanpak op maat? Contacteer ons voor de verschillende mogelijkheden en kijk alvast eens naar onze lopende data-promo’s.  

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Director DM Consultancy - Partner

Gerelateerde Cases:

Costco intelligently combines DM and D2D for their warehouse openings

...
Lees verder

Interview: de rol van print in de marketingstrategie van Carrefour

...
Lees verder

Klanten verleiden via magazines? 6 inspirerende content marketing cases

...
Lees verder
Al onze Cases