Branding - Cross-selling - Direct Mail - Loyalty - Media - Win-back

Brievenbuscommunicatie strategisch in de klantenrelatie met abonnees

11/03/2014

Ruildeals tussen krantenmedia en audiovisuele media, ze verhogen de visibiliteit van de krantentitels en ondersteunen de losse verkoop.  Maar wist u dat uitgevers van krantenmedia brievenbuscommunicatie inzetten als strategisch medium voor het uitbouwen van een 1 op 1 relatie met hun abonnees?  Wel, dan weet u het nu.

 

Het werven van nieuwe abonnees heeft er voor gezorgd dat verkoopvolumes stabiel blijven en zelfs groei kunnen vertonen, althans voornamelijk van de Nederlandstalige titels.  6 maanden testen en slechts 3 maanden betalen of kortingen in combinatie met cadeaus, het zijn 2 tactieken die veelvuldig in direct mail worden toegepast om te recruteren.

Maar daar stopt het niet mee, in een volgende fase wordt een brief gestuurd om het abonnement te bevestigen,  voornamelijk om de klant te bedanken of te feliciteren.  Het is ook tegelijk een kapstok om tot een domiciliëring of moet ik nu zeggen tot een Sepa Direct Debit uit te nodigen.

Uitgevers hebben naast hun kranten natuurlijk ook andere bronnen van inkomsten, denk maar aan publicaties in de vorm van boeken, gidsen, cd’s,  dvd’s en andere die exclusief kunnen aangeboden worden aan abonnees.

De kracht om het publiek te binden zit natuurlijk in de kwaliteit van de aangeboden content, maar ook clubformules bieden hier een extra link aan het merk.  Voordeelkaarten voor abonnees geven tal van mogelijkheden om te werken aan klantentrouw.

Een gevaarlijk moment waarop de klant de relatie kan stopzetten is natuurlijk het moment waarop het abonnement vernieuwd moet worden.  Een brief op het juiste moment met een goede aanbieding kan hieraan verhelpen.  Voor dit soort van communicaties kan bpost haar relatiomail expertise aanbieden.  Die expertise kan helpen in de leesbaarheid van de herabonneringsbrief, meer nog, deze kan ook heel marketing gewijs ingezet worden.  Naast het bedanken voor het vertrouwen, het oproepen tot een herabonnering, kan hier ook een oplijsting gemaakt worden van de dossiers die het afgelopen jaar verschenen zijn en de eventuele impact die de krant hierop gehad heeft. U kan misschien een overzicht geven van de dossiers die het komende jaar in de spotlight gezet worden.  Kortom, profiteer ervan om hier geen saaie transactionele brief van te maken.

En als laatste is de brievenbus ook het geschikte medium om eventueel afgehaakte klanten terug te winnen.

Of, hoe u de kracht van de brievenbus kan inzetten om te werken aan uw klantenrelatie. U doet dit nog niet?  Waar wacht u nog op?

Avatar
Guest Blogger

Gerelateerde Cases:

How to establish a brand that stands for sustainability

...
Lees verder

Interview: de rol van print in de marketingstrategie van Carrefour

...
Lees verder

AVEVE – Postkaartmailing als test: inspelen op het ‘magic moment’

...
Lees verder
Al onze Cases